6 dec. 2007

ZILELE GRUPULUI SCOLAR"NICOLAE NANU"-BROSTENI - SUCEAVA


A DEVENIT DE ACUM TRADITIE CA IN PERIOADA 5-7 DECEMBRIE A FIECARUI AN,GRUPUL SCOLAR"NICOLAE NANU" DIN BROSTENI SA-SI SARBATOREASCA PATRONUL SPIRITUAL:NICOLAE NANU,TINANDU-SE CONT CA PE 6 DECEMBRIE ESTE SARBATORIT DE CATRE CRESTINATATEA ORTODOXA SI SFANTUL NICOLAE.

INVATAMANTUL ARE RADACINI ADANCI PE ACESTE MELEAGURI.INCA DE LA ANUL 1760,CAND ESTE ATESTATA DOCUMENTAR PRIMA CONSTRUCTIE DIN LOCALITATE:BISERICA DIN CENTRUL ORASULUI CARE, PE LANGA ROLUL EI DE LACAS CRESTIN-ORTODOX,A FOST SI LOCUL UNDE A FUNCTIONAT SCOALA CONDUSA DE CATRE NICOLAE NANU,AICI INVATAND O PERIOADA SI MARELE NOSTRU POVESTITOR ION CREANGA.LA 1840 SE DA IN FOLOSINTA PRIMUL EDIFICIU CE AVEA SA FIE INTR-ADEVAR PRIMA SCOALA DE PE VALEA BISTRITEI.
LA ACEASTA SARBATOARE AU FOST PREZENTI,PE LANGA PROFESORI,ELEVI SI PARINTI SI O PARTE DIN OFICIALITATILE ORASULUI.
CU ACEASTA OCAZIE S-A INAUGURAT SALA DE SPORT DIN CADRUL GRUPULUI SCOLAR.
CEI PREZENTI LA MANIFESTARE AU PUTUT VEDEA UN PROGRAM ARTISTIC,CE A CUPRINS FORMATII DE DANS,INTERPRETI VOCALI,MICI ACTORI,COLINDATORI,INSTRUMENTISTI E.T.C.
PROTAGONISTII ACESTUI PROGRAM AU FOST DE TOATE VARSTELE:DE LA PRICHINDEII DIN GIMNAZIU PANA LA ELEVII DE LICEU.
UN MOMENT DEOSEBIT AL ACESTEI SARBATORI A FOST DESFASURAREA EDITIEI 2007 A CONCURSULUI DE CULTURA GENERALA "BEC APRINS"CARE,PRIN CONTINUTUL SAU,A FOST O REALA DELECTARE PENTRU CEI PREZENTI.

IN CONTINUARE VA PREZINT O FOTOCRONICA A ACESTUI EVENIMENT

FOTOGRAFII REALIZATE DE SILVIU LUNGU


VA PREZINT IN CONTINUARE UN MOMENT DE SEZON DIN "AMINTIRI DIN COPILARIE",SCRISE DE MARELE NOSTRU POVESTITOR ION CREANGA.UN INTERPRET DEOSEBIT,UN NICA MODERN:COSMIN NEAMTU

IMAGINE: SILVIU LUNGU

 
Design by Free WordPress Themes