VINEREA MARE - PROHODUL DOMNULUI

ASCULTATI AICI INTREAGA SLUJBA DIN VINEREA MARE


Prin Prohodul Domnului, prin cantarea lui, prin inconjurarea Sfintei Biserici cu faclii in mana, il petrecem pe Iisus Hristos pe ultimul sau drum, de pe cruce in mormant.Taina ingroparii lui Iisus este mare, pentru ca ieri Domnul statea pe Cruce in vazul tuturor, iar astazi sade in mormant si nu-l mai vede nimeni.E un moment plin de tacere in cer, pe pamant si sub pamant, dar Mantuitorul este astazi in acelasi timp cu trupul in mormant, cu sufletul in iad si cu talharul de pe cruce in rai : caci Iisus Hristos, ca Dumnezeu este nemarginit de loc si de timp.
Prin moartea sa, Fiul lui Dumnezeu, implineste scopul venirii Sale in lume, invierea mortilor si viata vesnica pentru noi cei care astazi il cinstim.
Cu totii suntem datori sa multumim cu credinta Domnului Iisus Hristos ca a binevoit sa patimeasca si sa moara astazi pentru noi si ca ne-a invrednicit sa ne inchinam Sfintei Sale Cruci si Sfantului Mormant !

AMIN

Pr.Ph. Balabasciuc-Ovidiu-Dimitrie


2 comentarii

ionut spunea...

unde as putea gasi sa descarc "prohodul domnului" sau daca il are cineva sa mi-l poata trimite la ionut80_2007@yahoo.it va multumesc!

Anonim spunea...

Multumesc foarte mult pentru acest cadou de Paste.Pentru o ora m-am simtit acasa in biserica copilariei mele.Paste fericit la toti si D-zeu sa va binecuvanteze.

Imagini pentru teme create de merrymoonmary. Un produs Blogger.