8 apr. 2011

ORASELE SAT

Emisiunea IN PREMIERA, difuzata in fiecare duminica, de la ora 21.00 de catre postul tv ANTENA3, va prezinta duminica,10 aprilie 2011,un reportaj realizat in Brosteni.
Cei ce doresc sa vizioneze online acest reportaj (cei din strainatate, sau cei care nu au postul ANTENA3 in programele receptionate ) o pot face doar cu un click pe aceasta adresa : ANTENA 3 LIVE


PROMO EMISIUNE

7 apr. 2011

Viceprimarul din Broşteni şi-a dat demisia din funcţie

de Sandrinio NEAGU
Situaţie tensionată la Broşteni, unde viceprimarul Nicolae Chiriac şi-a depus ieri demisia din funcţie. În cererea înregistrată la Primăria Broşteni cu numărul 1.518, Nicolae Chiriac, ales pe listele PNL, îl vede principal vinovat pe primarul PD-L Stelian Chirilă pentru situaţia în care s-a ajuns. Fostul, de ieri, viceprimar a enunţat şi câteva motive care l-au determinat să-şi dea demisia.
„Lipsa permanentă de comunicare între primar şi subsemnatul, în ciuda eforturilor depuse de mine în acest sens, şi imposibilitatea formării unei echipe de lucru în folosul comunităţii, datorită modului egoist şi individualist de a fi al primarului şi a apartenenţei mele politice la un partid aflat în opoziţie”, sunt două din motivele menţionate în cererea de demisie a lui Nicolae Chiriac.
Fostul viceprimar a venit şi cu acuzaţii punctuale la adresa actualului edil din Broşteni. Astfel, Stelian Chirilă s-ar folosi în interes personal de angajaţii primăriei şi bunurile acesteia, exemplificând astfel: „şoferul, autoturismul Dacia Logan, utilajele”.
O altă acuzaţie adusă primarului este aceea că a cumpărat active supraevaluate şi inutile în detrimentul bugetului local, cu trimitere la cumpărarea unei clădiri miniere, fără terenul aferent.   

Primar Broşteni: „Domnul Nicu Chiriac are mari probleme cu oamenii din zonă”
În replică, primarul Stelian Chirilă spune că lipsa de comunicare a fost doar din partea lui Nicolae Chiriac, despre care afirmă că venea la serviciu la ora 8.00, iar după 10 minute dispărea fără să anunţe pe nimeni.
„Eu cred că şi-a dat demisia pentru că are mari probleme cu oamenii din Broşteni, a lăsat 40 de familii fără case, a cumpărat spaţiul verde din zona centrală într-un mod dubios, şi funcţia pe care o deţinea nu era compatibilă cu activităţile sale”, a menţionat Stelian Chirilă.

Acesta a răspuns şi celorlalte acuzaţii formulate de fostul viceprimar în cererea de demisie. Potrivit primarului, clădirile cumpărate de la fosta exploatare minieră vor deveni sediu pentru pompieri, iar terenul va fi luat la schimb, în perioada următoare, de la Direcţia Silvică Suceava.
„Noi, primăria, avem un teren de opt hectare în Vatra Dornei, care acum este evaluat la minim zece miliarde de lei vechi şi pe care puteam să-l dăm la schimb pentru clădirea unde vor activa pompierii. În schimb, noi am plătit 1,6 miliarde de lei vechi pentru acea clădire, aşa încât am făcut o afacere bună”, a adăugat Stelian Chirilă.
Cât priveşte bunurile primăriei pe care le-ar folosi în interes personal, edilul a negat categoric acuzaţia, precizând doar că uneori se întâmplă să-şi folosească propria maşină pentru a rezolva problemele instituţiei pe care o conduce.
ARTICOL PRELUAT DIN MONITORUL DE SUCEAVA 


 MARESTE IMAGINEA

Aproape 1.000 de hectare de păşuni şi islazuri, oferite ilegal unei asociaţii de crescători de animale

de Sandrinio NEAGU
Aproape 1.000 de hectare de păşuni şi islazuri i-au fost oferite ilegal unei asociaţii de crescători de animale din Broşteni de aleşii locali ai oraşului. Concluzia aparţine prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care a cerut în instanţă anularea acelui act normativ. Mai exact, prefectul susţine, motivat de mai multe legi în vigoare, că Asociaţia Crescătorilor de Animale „Ciobănaşul” din Broşteni nu putea închiria terenurile decât în urma unei licitaţii publice, operaţiune care nu s-a mai derulat.
„Consiliul Local al oraşului Broşteni a hotărât, cu nerespectarea legislaţiei în vigoare, ca departajarea solicitanţilor să se facă în funcţie de numărul de animale şi încărcătura de animale/ha fiind încălcate astfel prevederile legale privind procedura de atribuire a contractelor de închiriere/concesionare/arendare a păşunilor comunale. În mod greşit s-a aprobat închirierea păşunilor în 2010 fără licitaţie publică, întrucât legislaţia în vigoare permite închirierea doar prin licitaţie publică”, se arată în acţiunea pe care prefectul Sorin Popescu a înaintat-o Secţiei Comerciale şi de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava.

Viceprimarul a cerut, viceprimarul a primit
Contractul de închiriere dintre Asociaţia „Ciobănaşul” şi Primăria Broşteni este cel puţin ciudat. Şi asta pentru că preşedinte al Asociaţiei este nimeni altul decât viceprimarul din 2010 al oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, iar printre membri se numără şi doi consilieri, Mircea Păuşeriu şi Gheorghe Bălan. Mai pe româneşte, Consiliul Local, din care fac parte cei trei, a votat atribuirea celor 1.000 de hectare de păşuni şi islazuri fără a se organiza licitaţie publică, aşa cum scrie legislaţia.
Contactat telefonic, Nicolae Chiriac a spus că a acţionat doar în interesul crescătorilor de animale.
„Nu am condiţionat şi nici nu am influenţat modul de încheiere a contractului. Noi (n.a. – Asociaţia Ciobănaşul) am depus o cerere de închiriere, Consiliul Local a aprobat, iar contractul a fost semnat, fără să fie contestat de cineva”, a spus viceprimarul din 2010 al oraşului Broşteni.
Acesta recunoaşte că situaţia actuală este una ingrată, iar dacă instanţa va anula hotărârea de Consiliu Local privind închirierea celor 1.000 de hectare de teren este foarte probabil ca subvenţia plătită de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) să nu mai ajungă în buzunarele crescătorilor de animale.

Primarul Chirilă: „Un abuz colosal”
Referitor la acest subiect, primarul din Broşteni recunoaşte că viceprimarul de atunci, Nicolae Chiriac, putea reprezenta legal Asociaţia „Ciobănaşul”, numai că acest lucru era imoral.
„Ei au cerut, ei au votat şi tot ei şi-au atribuit terenurile. Mergând strict pe litera de lege nu este vorba de nici o incompatibilitate, poate doar de ordin moral. Din punctul meu de vedere este un abuz colosal”, a spus primarul Stelian Chirilă.
Şi Nicu Axinia, fostul viceprimar din Broşteni, debarcat printr-o hotărâre a consilierilor locali şi repus în funcţie de instanţele de judecată, crede că la mijloc au fost doar interesele câtorva persoane. „În 2009 eu am depus la APIA o cerere prin care Primăria Broşteni urma să câştige din această activitate în jur de 300.000 de euro într-o perioadă de câţiva ani. A doua zi, consilierul Gheorghe Bălan a retras această cerere, iar între timp se vede ce s-a întâmplat”, a punctat Nicu Axinia. 

ARTICOL PRELUAT DIN MONITORUL DE SUCEAVA

3 apr. 2011

FOTOGRAFIA ZILEI

Aceasta fotografie face parte din albumul
"Cotargasi 3 aprilie 2011"
ACEST ALBUM POATE FI VIZIONAT AICI

 
Design by Free WordPress Themes