5 dec. 2011

Spargere de tot rasul, la Brosteni, hotul a adormit la locul faptei si a fost prins de politisti

Hotul somnoros, care era in stare avansata de ebrietate, a fost prins in aceasta dimineata, dormind pe un scaun, in magazinul la care daduse spargerea. Prejudiciul era in buzunarul sau.

 Spargerea secolului a avut loc noaptea trecuta, la Brosteni. In materie de spargeri este o premiera in ceea ce priveste modul de actionare, in sensul ca hotul, de beat ce era, a adormit la locul faptei, cu prejudiciul in buzunar. Asa a fost gasit de politisti, dormind pe un scaun. Oamenii legii i-au tulburat somnul si l-au trezit.

In jurul orei 03.10, o patrula mixta politie-jandarm, aflata in executarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Brosteni a fost sesizata de F.Gheorghe, gestionar la o societate comerciala din localitate despre faptul ca luminile de control din magazin de materiale de constructii sunt stinse, fapt pentru care a mers la magazin si o observat ca pe un scaun, dupa tejghea se afla o persoana de sex masculin care doarme.

In baza sesizarii patrula insotita de gestionarul magazinului si un martor asistent au patruns in interiorul magazinului, ocazie cu care l-au identificat pe P.Marius, de 23 ani, din orasul Brosteni, recidivist, care se afla in stare de ebrietate.

Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra acestuia, s-a constatat ca furase din sertarul casei de marcat suma de 166 lei, iar de pe tejgheaua de langa casa de marcat un telefon mobil.

Din cercetari a rezultat ca autorul a patruns mai intai intr-o magazie de materiale de constructii prin indepartarea unor coli de rigips si a patruns in interiorul magazinului, el cunoscand topografia magazinului intrucat cu mai mult timp in urma a lucrat ca muncitor ziler la magazinul respectiv.

Magazinul de materiale de constructii nu este asigurat cu paza pe timp de noapte si nu este prevazut cu sisteme de supraveghere. Prejudiciul creat prin savarsirea infractiunii este in valoare aproximativa de 366 lei, a fost recuperat in totalitate.

Cercetarile continua fata de P.Marius sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Articol preluat din INFORMATIA-TA de Suceava

 
Design by Free WordPress Themes