10 ian. 2013

Femeie din Broşteni înşelată de o persoană care s-a recomandat drept fiul ei

O femeie de 66 de ani din oraşul Broşteni a sesizat ieri Poliţia oraşului Broşteni că a fost victima unei înşelăciuni din partea unei persoane care s-a recomandat drept fiul ei.
Din primele verificări a rezultat că luni, fiind la domiciliu, a fost sunată de către o persoană plângând, care a afirmat că este fiul ei şi a avut un accident de circulaţie. În continuare presupusul fiu a afirmat că este la procuratură şi nu poate vorbi, transferând convorbirea la o altă persoană Aceasta s-a recomandat ca fiind avocatul fiului ei şi i-a cerut o sumă de bani pentru a mijloci eliberarea clientului său.
Femeia fiind bolnavă, având probleme cardiace a trimis pe celălalt fiu la o agenţie bancară din Broşteni, care în urma indicaţiilor primite de la presupusul avocat a trimis suma de 5101 lei, respectiv 3200 lei.
Ulterior partea vătămată a luat legătura cu fiul ei, R.Cătălin, distribuitor la o societate comercială din Suceava, aflând că nu a fost implicat în nici un accident de circulaţie.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Articol publicat in MONITORUL DE SUCEAVA

6 ian. 2013

Boboteaza 2013

6 ianuarie este ziua cand crestinii sarbatoresc Boboteaza, ziua in care se sarbatoreste Botezul Domnului Iisus Hristos in raul Iordanului.
Traditia stramoseasca spune ca in aceasta zi se sfintesc apele si se face Agheazma Mare.
Intr-un alai ce a avut in frunte gospodari din Brosteni,imbracati in costume traditionale, precum si preotii slujitorii ai Bisericii "Sfantul Nicolae", preot paroh Ovidiu-Dimitrie Balabasciuc si preot Vasile Lehaci, cei peste 200 de participanti au mers la crucea de gheata construita pe malul raului Neagra, locul in care s-a savarsit slujba de Boboteaza.
Printre participantii la aceasta procesiune au fost prezenti primarul orasului Brosteni,domnul Nicolae Chiriac si domnul deputat Cezar Cioata.

AICI se pot viziona toate fotografiile de la acest eveniment

 
Design by Free WordPress Themes