Proba de foc

        Prezentam săptămâna trecută pe Facebook un articol în care prezentam noua achiziţie a Primăriei Broşteni.
Despre ce este vorba?
Primăria comunei Walferdange din Luxemburg a donat Primăriei oraşului Broşteni o autospecială pentru stingerea incendiilor. Autospeciala a fost transportată din Luxemburg cu ajutorul unui trailer, costul transportului fiind de peste 3000 euro, bani suportaţi de catre Primăria Broşteni.
  Autospeciala este utilată cu echipament pentru stingerea incendiilor si echipament de protecţie pentru servanţi.

Un eveniment nefericit a făcut ca la doar câteva zile, mai precis sâmbătă, 4 aprilie 2015, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni să fie alertat de producerea unui incendiu la un gater situat în satul Barnar, aparţinănd domnului Vasile Arsinte.
Cu toate că au avut la dispoziţie doar câteva zile pentru verificările tehnice şi familiarizarea cu noua tehnică pentru stingerea incendiilor din dotarea autospecialei, echipajul SVSU Broşteni , condus de catre Petru Gavril, a reuşit cu succes localizarea şi lichidarea incendiului.
Autospeciala a funcţionat ireproşabil, la parametri maximi, circa 5 ore.
La stingerea incendiului au participat şi militari de la Unitatea de Pompieri din Vatra Dornei, precum si un echipaj al SVSU din comuna Crucea.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat două hale de prelucrare, clădirea administrativă a societăţii, utilaje şi un buncăr pentru rumeguş.

Primăria are prinsă în Bugetul Local pe anul 2015 suma necesară construirii unei remize pentru a putea sa menţina în stare de intervenţie la incendii cele 2 maşini din dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni.















Imagini pentru teme create de merrymoonmary. Un produs Blogger.