7 apr. 2015

Şcoala altfel

Saptamâna"Şcoala altfel"este dedicată activităţilor extracurriculare, pe care fiecare şcoală le 
 plănuieşte. De la excursii, la vizite la muzee şi ateliere artistice, fiecare clasă pune la cale un program de astfel de activităţi.
    La Şcoala Generală Ion Teodorescu din Cotârgaşi, în cadrul "lecţiilor altfel", elevii au fost vizitaţi de către un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni.


Domnul Petru Gavril, şeful SVSU Broşteni, a făcut o prezentare a dotării tehnice pentru stingerea incendiilor cu care este dotată echipa de intervenţie, precum şi modul în care elevii trebuie să se implice în prevenirea incendiilor.
Curiozitatea elevilor privitoare la funcţionarea aparaturii din dotarea SVSU, a fost satisfăcută printr-o demonstraţie practică oferită de domnii Ioan Borzoş şi Vasile Savin.


 6 apr. 2015

Proba de foc

        Prezentam săptămâna trecută pe Facebook un articol în care prezentam noua achiziţie a Primăriei Broşteni.
Despre ce este vorba?
Primăria comunei Walferdange din Luxemburg a donat Primăriei oraşului Broşteni o autospecială pentru stingerea incendiilor. Autospeciala a fost transportată din Luxemburg cu ajutorul unui trailer, costul transportului fiind de peste 3000 euro, bani suportaţi de catre Primăria Broşteni.
  Autospeciala este utilată cu echipament pentru stingerea incendiilor si echipament de protecţie pentru servanţi.

Un eveniment nefericit a făcut ca la doar câteva zile, mai precis sâmbătă, 4 aprilie 2015, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni să fie alertat de producerea unui incendiu la un gater situat în satul Barnar, aparţinănd domnului Vasile Arsinte.
Cu toate că au avut la dispoziţie doar câteva zile pentru verificările tehnice şi familiarizarea cu noua tehnică pentru stingerea incendiilor din dotarea autospecialei, echipajul SVSU Broşteni , condus de catre Petru Gavril, a reuşit cu succes localizarea şi lichidarea incendiului.
Autospeciala a funcţionat ireproşabil, la parametri maximi, circa 5 ore.
La stingerea incendiului au participat şi militari de la Unitatea de Pompieri din Vatra Dornei, precum si un echipaj al SVSU din comuna Crucea.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat două hale de prelucrare, clădirea administrativă a societăţii, utilaje şi un buncăr pentru rumeguş.

Primăria are prinsă în Bugetul Local pe anul 2015 suma necesară construirii unei remize pentru a putea sa menţina în stare de intervenţie la incendii cele 2 maşini din dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni. 
Design by Free WordPress Themes