29 ian. 2010

Pericol de inundaţii la Broşteni, din cauza sloiurilor de gheaţă


25 de gospodării şi mai multe terenuri din zona localităţii  Broşteni riscă să fie inundate din cauza aglomerărilor de gheaţă formate pe rîul Bistriţa. Declaraţia a fost făcută de prefectul Sorin Popescu. El a spus că, pentru evitarea necazurilor, Primăria Broşteni şi Societatea „MinBucovina” Vatra Dornei au hotărît să construiască un canal de scurgere a apei în lungime de cîteva sute de metri şi cu o lăţime de 4 metri.
 SURSA ARTICOL

Aglomerările de gheaţă care se întind pe kilometri întregi în zona de munte a judeţului ţin în alertă autorităţile, după ce situaţia din zona Dorna Arini s-a îmbunătăţit, în urma detonării gheţii, probleme apărând în oraşul Broşteni.
Aici, aglomerările de năboi şi gheaţă care se întind pe aproape cinci kilometri au crescut nivelul apei de pe râul Bistriţa, ieri apa ajungând la aproximativ un metru sub nivelul DN 17B, şosea care tranzitează localitatea şi este la mică distanţă de cursul apei.
Responsabilii de la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din localitate şi pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava monitorizează permanent situaţia, deocamdată neputându-se vorbi de un pericol iminent.
Deoarece podul de gheaţă nu este compact, o intervenţie prin detonare nu este considerată oportună, condiţii în care s-a intervenit cu un excavator şi un buldoexcavator pentru crearea unui canal de scurgere a apei.
Totul depinde în mare măsură de evoluţia vremii din următoarele zile, inundaţiile fiind iminente în cazul unei creşteri rapide a temperaturilor.

Articol preluat din MONITORUL DE SUCEAVA

28 ian. 2010

GHETARI PE RAUL BISTRITA

Pe raul Bistrita, in zona orasului Brosteni s-a format o acumulare de gheata pe o lungime de peste un kilometru.
Aceasta acumulare s-a format datorita temperaturilor foarte scazute inregistrate in aceasta perioada si a acumularilor de ghetari veniti din amonte.O incalzire a vremii si topirea ghetii din amonte ar putea duce la inundarea gospodariilor din aceasta zona sau din aval de Brosteni.


Dinamitarea podului de gheata de pe raul Bistrita din zona loc. Brosteni

 
Design by Free WordPress Themes