18 feb. 2011

BROSTENI LA TIMPUL TRECUT

Traim in epoca televiziunii,a internetului,a jocurilor pe calculator si in tot timpul liber suntem cuprinsi de acestea.I-mi este greu sa-mi imaginez cum petreceau timpul liber oamenii acestor meleaguri,acum 40-50 de ani.
Raspunsul mi-a fost dat de doamna Rodica Puia,fiica a Brosteniului,care in prezent locuieste in Cluj-Napoca.
"Ce faceam in timpul liber?
Jucam volei.
La Brosteni,jocul de volei a fost la mare pret in anii 50-60.Toata lumea era la volei: jucatori si suporteri.Se juca volei in fiecare zi,pana seara tarziu,atat cat se mai putea vedea mingea.


Sa stiti ca nu jucam volei numai din placere,asa sa treaca timpul,ci am facut si performanta,astfe,echipa feminina de volei din Brosteni a castigat primul loc la "CUPA MOLDOVEI"-Editia 1959.
La "CUPA MOLDOVEI"-1959,desfasurata la Campulung-Moldovenesc,echipa feminina de volei din Brosteni a reprezentat Regiunea Suceava."
Echipa avea in componenta pe:
  • RODICA GHIORGHIU (casatorita PUIA)
  • BRUMA FELICIA (casatorita STANCIU)
  • CANDREA MARGARETA
  • AST ROZALIA
  • ATODIRESEI AURICA
  • ERHAN SMARANDA-RITAPrin amabilitatea doamnei Rodica Puia,care este fiica preotului Gheorghiu,cel care a pastorit ani multi pe locuitorii Brosteniului,va prezint o serie de fotografii care ilustreaza mai bine cele spuse mai sus.
Echipa feminina de volei in parcul din Vatra Dornei


Echipa masculina de volei din Solca,castigatoare la "CUPA MOLDOVEI"-1959,
in componenta echipei era si domnul doctor Puia (sotul d-nei RODICA PUIA)CAMPULUNG-MOLDOVENESC "CUPA MOLDOVEI" NOIEMBRIE 1959"CUPA MOLDOVEI" in presa acelor timpuri    Asa era in fiecare zi in Brosteni

16 feb. 2011

FOTOGRAFIA ZILEI

 
Design by Free WordPress Themes