1 dec. 2012

Ziua Naţională a Romaniei sărbătorită in orasul Brosteni

Ziua Natională a Romaniei a fost sarbatorită in orasul Brosteni, asa cum este sărbătorita in toate localităţile ţarii, printr-o adunare festivă.Festivitatea a avut loc in fata Monumentului Eroilor din fata Liceului din Brosteni.


AICI gasiti fotografiile realizate cu acest prilej.

28 nov. 2012

DE HRAM

Când e Hram in sat e ceva deosebit,atât de deosebit incât nici nu poti explica prin cuvinte, atât de frumos incât cuvintele nu pot exprima dragostea noastră fata de Dumnezeu si a unuia faţă de celălalt.Hramul inseamană comuniune ,dragoste intre oameni,dragoste intre membri unei parohii, a unei comunitati ,intelegere,respect, dar si multumire comuna a intregii comunităţi faţă de ocrotitorul Bisericii si Oraşului .Cuvântul Hram inseamna "casă",aratând prin aceasta ca Biserica este nu doar casa Domnului ci casa tuturor celor dintr.o parohie ,dintr-o comunitate ,dintr-o familie.
           Anul acesta vreau sa cred ca Hramul Bisericii noastre va fi cu totul special atât prin frumuseţea slujbei la care vor participa un sobor de preoţi conduşi de Pr.Protopop, dar prin dragostea unul faţă de celălalt.Unele lucruri nu se vor spune niciodată, dar altele se pot spune acum:am suferit de-a lungul timpului de Hramuri triste fiindca comunitatea nu participa toată la acest eveniment si atunci toţi erau vinovaţi .Anul acesta ne dorim un altfel de Hram,un Hram fericit,un hram plin de dragoste,un hram la care toţi sa zâmbeasca cu adevărat,la care sa ne privim in ochi,un hram in care fiecare inainte de a se uita la Dumnezeu sa se uite la el,apoi la cel de lânga el,la aproapele lui şi nu doar să se uite ci să şi il inteleaga ,să il ajute ,să il creadă şi să il iubească!
       Hramul Bisericii are o intreită semnificaţie:religioasa ,morala dar si de unitate naţională!Hramul împlineşte acelaşi rol în viaţa Bisericii ca şi Îngerul păzitor în viaţa particulară a fiecârui credincios.El este primul care se îngrijeşte de soarta Bisericii,el vegheaza neîncetat la trăinicia Bisericii în istorie,el ocroteşte acest Sf.locaş apărându-l de calamităţi:foc,apă,cutremure,războaie,distrugeri,profanare şi injurături,de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi ai dreptei credinţe.Hramul priveghează continuu la viaţa spirituală a credincioşilor,care vin cu regularitate în Sf.locaş şi cărora le dă milă si ajutor,îi scapă de necazuri si nevoi,de dureri şi suferinţe. Când credinciosul exclamă: ,,Mă duc la Hram,,- semnificativ mărturiseşte ,, mă duc sa mă unesc cu viaţa de har a hramului,a sfântului comemorat,să mă sfinţesc şi să fiu fericit !    
      Anul acesta de hram o sa sfinţim Clopotnita Bisericii care daca te uiţi la ea poţi exclama ,,Minunate sunt lucrurile tale Doamne,, şi pe care poţi zări o pictură in care Maica Domnului pe un brâu tricolor ţine in braţele sale şi ocroteşte Parohia noastră. Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat in mod deosebit in organizarea acestui eveniment dar şi a celor care vor participa la el.Mulţumesc D-lui Primar Chiriac Nicolae care ne-a ajutat şi e alături de noi moral şi mai ales material.
Acum am inţeles ce inseamană ca Biserica sa aiba alături un Primar si prin el o instituţie cu care să aibă o relaţie nu doar formală ci una de permanentă colaborare,o relaţie sufletească bazată pe încredere şi ajutor reciproc.Îi mulţumesc D-lui Primar şi pentru surpriza facută ca de hram sa fim colindaţi alături de un grup de teologi de la facultatea de Teologie Iaşi si de un grup de colindători populari conduşi de consacrata interpretă populară Maria Macovei. Mulţumesc celor care s-au implicat in înfrumuseţarea clopotniţei,tuturor care s-au implicat material si prin muncă. E o bucurie mare la care vă asteptăm pe toţi enoriaşi ,ctitori si binefăcători pe 6 decembrie ,ca impreună sa ne rugăm şi să multumim Sf.Ierarh Nicolae pentru toate câte le-a făcut pentru noi si comunitatea noastră. Preot.Paroh.Iconom.Stravofor.Balabaşciuc Ovidiu Dimitrie

 
Design by Free WordPress Themes