5 ian. 2008

CRUCEA DE BOBOTEAZA

4 IANUARIE 2008

DUPA CUM ARATA TERMOMETRUL,AFARA SUNT -20 GRADE CELSIUS.VREAU SA PORNESC MASINA SI SA MA DUC LA LUCRU.MASINA NU PORNESTE.APARE O MASINA.IN MASINA VAD PE PREOTUL OVIDIU BALABASCIUC.
-SA TRAITI PARINTE! MERGETI CU CHIRALESA ? PE FRIGU' ASTA? SUNT -20 DE GRADE AFARA..
-EU VIN DIN ANTALENI SI ACOLO ERAU -22.
-AM VAZUT PE MIRCEA GANSAC SI PE CULITA DOLHESCU,AVEAU PE O SANIE NISTE LATUNOI,TAPINE...CRED CA MERGEAU SA FACA CRUCEA DE GHEATA.
-DA..DA..PAI MAI MERG VREO CATIVA SI FAC CRUCEA.NU VRETI SA MERGETI SA-I FILMATI CUM FAC CRUCEA?
-PE FRIGU' ASTA SA FILMEZ? I-MI INTEPENESTE MANA PE CAMERA.
-POATE TOTUSI PUTETI SA MERGETI SA FILMATI CA E CEVA UNIC.NU SE FACE IN FIECARE ZI.
-BINE PARINTE,CRED CA O SA MERG.

SI AM FOST. REZULTATUL ESTE AICI.UN FILM CE VA ARATA CUM S-A FACUT CRUCEA SI MASA DE GHEATA.

4 ian. 2008

BOBOTEAZA

Crestinii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului sau Boboteaza, in fiecare an la 6 ianuarie. A doua zi dupa Sfanta si dumnezeiasca Aratare, adica Botezul Domnului, Biserica a randuit inca de la inceput a se praznui soborul cinstitului si slavitului prooroc Ioan, Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului, caci se cadea a cinsti cu praznic pe cel ce a slujit la taina Botezului dumnezeiesc, punand mana sa pe crestetul Stapanului In urma cu doua milenii, ascultand cuvantul lui Dumnezeu, in Tara Sfanta, s-a aratat Ioan Botezatorul, fiul lui Zaharia si al Elisabetei care venind in partile Iordanului, propovaduia botezul pocaintei, intru iertarea pacatelor. Cei ce il vedeau se intrebau: „Nu cumva el este Hristosul?”. Dar Sfantul Ioan le marturisea: „Eu va botez cu apa, dar dupa mine vine Cel ce va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc” A doua zi Iisus a venit la Ioan si apropiindu-se, i-a cerut sa-L boteze in raul Iordan. Ioan l-a oprit spunandu-i: „Eu am trebuinta sa fiu botezat de tine, si Tu vii la mine? Iisus i-a raspuns: „Lasa acum ca sa se cuvine noua sa plinim toata dreptatea” Si coborand ei in apa Ioan L-a botezat pe Iisus. Iar pe cand iesea Iisus din apa, indata cerurile s-au deschis si Duhul lui Dumnezeu, S-a vazut pogorandu-se ca un porumbel, venind spre El. Si din ceruri s-a auzit un glas zicand: „Acesta este Fiul Meu Cel Iubit intru Care am binevoit” Lui Iisus nu-I trebuia aceasta, ca unul Care era preacurat, fiind nascut din Preacurata si Preasfinta Fecioara, El Insusi fiind izvorul a toata curatia si sfintenia. Dar a venit la ape ca sa curateasca firea lor; a venit sa Se boteze ca sa ne pregateasca baia sfintului Botez. A venit la Ioan, pentru ca acesta sa fie martor nemincinos, vazand pe Duhul Sfant pogorandu-Se peste Cel pe Care-L boteza si auzind glasul Tatalui de sus. Sarbatoarea Botezului Domnului se mai numeste si „Epifanie”, care inseamna „Aratare”. In aceasta zi s-a aratat in lume Dumnezeu, Sfanta Treime. Tatal a grait din ceruri, Fiul era in apa si se boteza, iar Duhul Sfant a pogorat asupra Lui. In aceasta zi se face si Sfintirea cea mare a apei. Preotul venind cu credinciosii, se roaga lui Dumnezeu sa trimita pe Duhul Sau Cel Sfant si sa sfinteasca apa aceea, precum a sfintit apa Iordanului in ziua cand s-a botezat Domnul Nostru Iisus Hristos.

30 dec. 2007

DATINI SI TRADITIDI DE IARNA - BROSTENI 2007

DUMINICA,30 DECEMBRIE 2007,A AVUT LOC MANIFESTAREA "DATINI SI OBICEIURI DE IARNA",AFLATA LA EDITIA a-V-a.LA ACEASTA MANIFESTARE AU PARTICIPAT FORMATII SI INTERPRETI DE LA GRUPUL SCOLAR "NICOLAE NANU"-BROSTENI SI SCOALA GENERALA COTARGASI.UN LOC DEOSEBIT L-A AVUT PARTICIPAREA UNEI TRUPE DE GOSPODARI,CONDUSA DE GHITA GAVRILESCU.

PENTRU INCEPUT VA PREZINT CUVANTUL DE DESCHIDERE AL ACESTEI MANIFESTARI TRANSMIS DE CATRE PRIMARUL BROSTENIULUI,ing.STELIEAN CHIRILA

AL DOILEA FILM VA PREZINTA O URATURA A GOSPODARILOR DIN BROSTENI.
GRUPUL ESTE CONDUS DE GHITA GAVRILESCU

CAPRA DIN BROSTENI

FORMATIA ELEVILOR SCOLII"ION TEODORESCU"-COTARGASI INTERPRETEAZA COLINDA"STEAUA SUS RASARE" SI TEATRU DRAMATIC POPULAR"IRODUL"SI"BUJORUL"
FORMATIA ESTE INDRUMATA DE CATRE PROF.ASTEFANEI CAPITOLINA

CAPRITA,URATURA SI SORCOVA CU IRINA PETRU-EUSEBIU SI BALABASCIUC ANDREI

UN MOMENT DIN AMINTIRILE DIN COPILARIE ALE LUI ION CREANGA IN VERSIUNEA SCENICA
A LUI COSMIN NEAMTU

ELEVII CLASELOR a-III-a B SI a-V-a C CONDUSI DE INV.STELA IFTIMUT PREZINTA COLINDE SI SORCOVE

COLINDE INTERPRETATE DE ELEVII CLASEI a-IX-a DIN CADRUL GRUPULUI SCOLAR"NICOLAE NANU"-BROSTENI


URAREA COPIILOR CONDUSI DE DOAMNA INVATATOARE ACATRINEI MARCELA

COLINDELE GRUPULUI VOCAL CONDUS DE PROF.PETRU BORDIANU

IARNA LA BROSTENI

IARNA PE NEAGRA

 
Design by Free WordPress Themes