19 mar. 2011

Imagini de pe Muntele Grinties
Mai multe imagini puteti viziona in pagina ORASUL BROSTENI de pe Facebook

18 mar. 2011

Au fost aprobate primele proiecte sucevene din programul 10.000 de kilometri de drumuri judeţene

O VESTE BUNA PENTRU LOCUITORII ORASULUI BROSTENI

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în cursul zilei de ieri Guvernul României a adoptat prima Hotărâre de Guvern, în baza Planului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, prin care au fost aprobate mai multe proiecte de modernizare a unor drumuri judeţe şi locale din judeţul Suceava.
Gheorghe Flutur a spus că aceste proiecte vor fi finanţate prin programul Ministerului Dezvoltării, prin care se intenţionează modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local.
Valoarea proiectelor este de 60 de milioane de euro
El a mai precizat că prin acest program, în judeţul Suceava vor mai fi finanţate şi proiectele de modernizare a drumurilor judeţene Frasin – Ostra – Broşteni şi Panaci – Bilbor, precum şi două proiecte pentru modernizarea drumurilor de interes local din oraşele Broşteni şi Frasin. „În judeţul Suceava, peste 200 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local urmează a fi modernizate prin acest program. Această hotărâre cuprinde doar proiectele de peste 25 de milioane de lei, pentru celelalte nefiind nevoie de o aprobare printr-o Hotărâre de Guvern. Vorbim aici despre efortul uriaş făcut de autorităţile judeţene şi locale de a întocmi proiecte şi de a găsi surse financiare. Sunt bucuros că a sosit momentul ca şi municipiul Rădăuţi să beneficieze de fonduri alături de Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului şi alte localităţi”, a declarat Flutur.
El a arătat că prin acest program se vor moderniza peste 100 de kilometri de drumuri judeţene, precum şi 100 de kilometri de drumuri de interes local. „Este cel mai mare program de dezvoltare a infrastructurii judeţului Suceava, care se adaugă programelor europene în derulare. Acestea vor duce la creşterea substanţială a calităţii drumurilor din judeţ, precum şi a legăturilor cu judeţele vecine, în special cu cele din Ardeal”, a precizat Flutur, care a mai spus că valoarea proiectelor din judeţul Suceava prin programul 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local depăşeşte suma de 60 de milioane de euro.

Acest articol este preluat din MONITORUL DE SUCEAVA

 
Design by Free WordPress Themes