26 nov. 2011

ASOCIATIA "CIOBANASUL" A INCEPUT COLECTAREA LAPTELUI DE LA PRODUCATORII DIN BROSTENI

Incepand cu luna noiembrie 2011, Asociatia crescatorilor de animale "Ciobanasul" din Brosteni,a inceput colectarea laptelui de la producatorii din satele apartinatoare orasului Brosteni.Laptele colectat ajunge spre procesare la fabrica de branzeturi "La Dorna".

Pretul de colectare este de 1 RON pe litrul de lapte.
Pretul oferit de Asociatie este un pret avantajos pentru producatori,tinand cont ca in toate localitatile din zona se ofera doar 0,8 RON.
Intrucat de aproximativ 3 ani de zile nu s-a mai colectat lapte de la producatorii din zona, aceasta activitate a Asociatiei "Ciobanasul" va ajuta fermierii locali sa-si recapete cota de lapte conform cerintelor impuse de APIA.
Producatorii locali pot sa-si valorifice produsele din lapte in incinta Pietei Agroalimentare Brosteni prin standul deschis aici de asociatie.

23 nov. 2011

Biserica de lemn din Brosteni

Biserica de lemn din Brosteni, ridicata in anul 1760 de catre locuitorii satelor Neagra si Lungeni, reprezinta un punct de interes turistic pentru toti cei ce viziteaza zona orasului Brosteni.
Prezentata in mai multe articole de pe acest blog, AICI , AICI si AICI , Biserica de lemn din Brosteni, ce poarta acum numele marelui povestitor Ion Creanga, care a invatat o scurta perioada in scoala gazduita de aceasta biserica, este acum subiectul unui articol prezentat in site-ul  BLOG PRIN VIZOR .
In acest articol se face o scurta prezentare a bisericii, punctul forte al articolului fiind prezentarea unor fotografii de exceptie realizate in interiorul si exteriorul bisericii.

Va prezint una dintre aceste fotografii deosebite, urmand ca dumneavoastra sa puteti citi articolul integral la acest link
Biserica de lemn din Brosteni 1760 – Suceava

 
Design by Free WordPress Themes