Brosteni in zi de sarbatoare


Ziua de 14 octombrie a fiecarui an, ziua in care se praznuieste sarbatoarea Sfintei Paraschiva, este pentru oamenii din Brosteni o zi aparte.
S-a incetatenit obiceiul ca in duminica din jurul acestei date sa se organizeze o sarbatoare a locuitorilor din Brosteni.In anii trecuti sarbatoarea era organizata de "Federatia crescatorilor de animale din zona de munte " din Vatra Dornei sau de Asociatia crescatorilor de animale "Ciobanasul" din Brosteni ,avand caracter de expozitie de animale.Anul acesta sarbatoarea a fost organizata de catre Primaria Brosteni, Consiliul Local, Caminul Cultural Brosteni si Asociatia "Ciobanasul",cu sprijinul sponsorilor locali, avand mai mult caracterul de spectacol.
Membrii Asociatiei "Ciobanasul" au expus cele mai frumoase exemplare din turmele de oi,iar la stana s-a servit,celor ce le-au trecut pragul,produse traditionale : balmos,cas dulce,tocana de oaie...

Spectacolul prezentat a fost de zile mari.
 "Asa ceva nu a vazut Brosteniul !" a spus toata lumea.
Au fost prezenti artisti din Brosteni,ansambluri folclorice si solisti vocali,apogeul spectacolului fiind recitalurile artistilor Victor Socaciu,Ciro di Luca si Lorena.

Voia buna a fost intretinuta cu mici,bere,berbeci la protap,clatite uriase,must,vata de zahar,carnaciori,dulceturi si bauturi din fructe de padure si multe alte "scofeturi" oferite de comerciantii din zona sau veniti din alte localitati.

 Un moment deosebit al acestei sarbatori a fost sarbatorirea familiilor ce au implinit 50 de ani de la casatorie,moment care a fost binecuvantat de un sobor de preoti de la bisericile din Brosteni.
Daca doriti sa vedeti cronica in imagini a acestui eveniment dati un click AICI
Videoclipurile realizate la acest eveniment sunt AICI

Niciun comentariu

Imagini pentru teme create de merrymoonmary. Un produs Blogger.