Pericole de sezon

       In urma incalzirii vremii din ultimile zile se readuce în actualitate vechea problemă a incendierii a vegetatiei  uscate ,a miristilor ,  a resturilor menajere si vegetale cu pericol de extindere si la fondul forestier . Nu mai puţin de 200 de pompieri au intervenit, în interval de cinci zile, pentru a stinge 31 de incendii de vegetaţie uscată, izbucnite pe raza judeţului Suceava. S-a întâmplat în intervalul 10-14 aprilie cand  deşi vântul a suflat cu putere , cetăţenii au efectuat arderea miriştilor, resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate, punând în pericol gospodării şi anexe, fonduri forestier şi chiar vieţi omeneşti precizand că în urma incendiilor au ars  vegetaţia uscată şi arbuşti de pe o suprafaţă totală de aproximativ 55 de hectare.
 Cel mai întins dintre incendii a fost cel de la Moara, pe aproximativ 10 hectare.
      Nici zona oraşului Broşteni nu a fost ocolită de acest pericol !
Doar într-o zi, pe 16 aprilie 2015, au fost semnalate doua incendii pe teritoriul oraşului.

            Primul incendiu a fost semnalat în zona aflată în apropierea Mănăstirii Eden din satul Cotârgaşi, aici, datorită unui foc lasat nesupravegheat si alimentat de văntul puternic a pus în pericol vegetaţia forestieră ce se afla în apropierea Manastirii.
Intervenţia promptă a echipajului din cadru SVSU Broşteni, condus de domnul Petru Gavril, a militarilor pompieri de la Vatra Dornei, a pădurarilor de la ocoalele silvice Broşteni şi Crucea, precum şi a cetăţenilor din satul Cotârgaşi au dus la localizarea şi stingerea incendiului. 

     În timp ce se stingea incendiul din zona Mănăstirii Eden, un alt incendiu a fost semnalat în satul Frasin, aici focul producând importante pagube materiale cetăţenilor din zona afectată.










  
Pentru evitarea unor astfel de evenimente Serviciul Voluntar pentru Situaţii  de Urgenţă Broşteni  recomandă tuturor cetăţenilor localităţii Broşteni respectarea normelor de protecţieîimpotriva incendiilor , protecţiei mediului şi pădurilor , angajarea în acţiuni de observare şi anunţare operativă a incendiilor declanşate şi participarea efectivă la stingerea acestora .

Conform legii, amenzile pentru cei care provoacă incendii de acest gen sunt de la 3.000 la 6.000 lei, pentru persoanele fizice, respectiv de la 25.000 la 50.000 de lei, pentru persoane juridice.


                                                             Şef  S.V.S.U. Broşteni
                                                                      Gavril Petru
Imagini pentru teme create de merrymoonmary. Un produs Blogger.