16 mai 2010

Concursul de pescuit sportiv la muscă de pe râul Neagra Broştenilor - faza judeteana

In zilele de 14 si 15 mai 2010, AJVPS, Clubul de pescuit din Gura Humorului şi Direcţia Silvică Suceava au organizat la Broşteni faza judeţeană a Concursului de pescuit sportiv la muscă, pe râul Neagra Broştenilor, locul tradiţional de desfăşurare a competiţiei iniţiate în urmă cu 5 ani. Concursul de fly s-a desfăşurat în sistem „catch and release”, în traducere neoaşă  „prinde şi eliberează”, primii trei clasaţi urmând a reprezenta judeţul Suceava la faza naţională ce se va desfăşura la Cluj, pe Someşul Rece.
„Pescuitul la muscă este foarte apreciat şi pentru faptul că este din ce în ce mai rar, din cauza echipamentelor foarte scumpe pe care trebuie să le aibă pescarii. Clubul de pescuit din Gura Humorului reuşeşte însă în ultimii 5 ani să organizeze această competiţie, iar Suceava să aibă reprezentant la nivel naţional”, a afirmat Gigi Bedrulea, preşedintele clubului humorean.


Râul Neagra, aflat în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor „Romsilva”, este închis pescarilor amatori din anul 2006, pentru refacerea şi conservarea populaţiei de păstrăv şi lipan. Prin bunăvoinţa Direcţiei Silvice Suceava, râul se deschide însă în fiecare an pentru desfăşurarea fazei judeţene a concursului de pescuit sportiv al muscă. 
 In filmul ce urmeaza va prezint cateva imagini surprinse la acest eveniment.

 
Design by Free WordPress Themes